Zdroj: OPEN Architecture

V čínském údolí vzniká koncertní sál v podobě prehistorického kamenného útvaru

Otevřený koncertní sál v údolí poblíž Pekingu lidem brzy nabídne malebné zvuky hudebních, ale také přírodních symfonií v podobě foukajícího větru či padajícího deště doprovázené výhledem na Velkou zeď.

Ne 17. únor 2019 10:34 +0100

Čínské studio OPEN Architecture navrhlo koncertní síň s názvem Chapel of Sound, jejíž stavba byla nyní zahájena na okraji Pekingu. Tato organická betonová stavba se bude nacházet v údolí a svou formou připomíná prehistorický krajinný útvar ve tvaru obráceného kuželu, který zesiluje akustické vlastnosti zdejšího prostoru.


Zdroj: OPEN Architecture

Jako stavební materiál bude použita výhradně směs betonu a agregátu místních hornin bohatých na minerály. Návštěvníci zde naleznou venkovní pódium a polovenkovní amfiteátr, které budou obklopovat vyhlídkové plošiny. Velký střešní otvor a menší okýnka různých tvarů vytesaná do zdí pak nabídnou pohled na obloh i krajinu okolního údolí, jejíž součástí je také Velká čínská zeď, a to vše za doprovodu uklidňujících přírodních zvuků.

Zdroj: designboom