Foto: Designboom.com

Budova kavárny získala zpět svou autentičnost díky destruktivnímu přístupu architektů

Budova kavárny LAS Coffee v jihororejském Inčchonu prodělala za poslední dekády celou řadu rekonstrukcí. Po té poslední se však vzezření domu vrátilo zpět do bodu, kdy stavba ještě nebyla zcela dokončena.

So 15. prosinec 2018 13:41 +0100

Původně obytný dům v jihokorejském Icčchonu prodělal za téměř padesát let své existence celou řadu úprav a rekonstrukcí. Nyní však budovu architekti z čínského studia TEMP proměnili do podoby stylové autentické kavárny tím, že nános úprav z domu odstranili a ponechali pouze původní čistou formu.

Proměna původně obyčejného bílého domu ve stylový podnik LAS Coffee zahrnovala odstranění fasády a odkrytí betonové struktury nosných zdí, na což navázaly úpravy interiéru, které zahrnovaly např. odkrytí zvýšené podlahy, sádrokartonových stěn či odhalení původních cihlových zdí až na vrstvu originálního materiálu.

Čelní strana směrem do ulice byla upravena pro potřeby kavárny. Stěny byly tedy řádně proskleny a přibila malá terasa s venkovním posezením, nad nímž byla natažena řada ocelových lan, která vytvářejí trojúhelníkový prostor a mění tak celkovou proporcionální podobu objektu. Tento projekt je dokonalou ukázkou skutečnosti, že i destrukce jednotlivých prvků kompozice může nechat vzniknout velmi působivému dílu.

Zdroj: Designboom.com